26. helmikuuta 2012

Kiinan muurilla

BJuuri päättynyt työviikko oli Pekingissä kelien suhteen melko syvältä, sillä saastepilvi peitti lähes jokaisena päivänä kaupungin. Tein töitä myös todella myöhään joka ilta enkä ehtinyt/jaksanut juoksemaan kertaakaan, joten päätin lähteä lauantaina Beijing Hikers:ien mukana pitkälle Kiinanmuurin vaellukselle. Beijing Hikers järjestää viikoittain (ke, la ja su) opastettuja vaellusreissuja Pekingin lähiseuduille ja nyt oli vuorossa muurin vanhimman osuuden päivävaellus. Lähdimme lauantai-aamuna aikaisin klo. 8.00 bussilla kohti pohjoista, Pekingin kaupunkirajojen ulkopuolelle. Reitti oli määritelty haasteellisimmaksi, eli 5-tason vaellukseksi, jossa oli todella jyrkkiä nousuja ja laskuja koko 13,5 kilometrin matkan. Muurinrakentamisen on täytynyt olla melkoinen suoritus lähes tuhat vuotta sitten, kun maasto on koko matkalta todella vaikeakulkuista eikä työvälineetkään varmasti ole olleet kovin kummoisia. Näkemäämme Ming-dynastian aikana rakennettua muuriosuutta ei ole myöskään sittemmin restauroitu/uudelleenrakennettu, joten muuri oli osittain todella kulunut ja irtokivet tekivät toisinaan kiipeämisestä todella haastavaa. Ainoat ihmiset, joita tuolla näkyi, olivat meidän ryhmäläisiä.Turistiryhmät matkaavat yleensä Pekingiä lähimmille kohteille Badaliniin ja Mutyanyuun, joissa muuri on rakennettu 50- ja 80-luvuilla käytännössä kokonaan uudelleen ja ylös muurinharjalle pääsee hisseillä.




Reittimme

Sää oli lauantaina vuorilla mitä mahtavin ja kylmä tuulikaan ei haitannut, kun pääsi pitkästä aikaa nauttimaan raikkaasta ilmasta. Reittimme kävi korkeimmillaan reilussa tuhannessa metrissä, joten maisemat huipuilta olivat todella mahtavat!



Välillä muuri oli niin huonossa kunnossa/sortunut, että jouduimme etenemään kiertopolkuja pitkin


Alemmilla rinteillä näytti olevan  myös paikallista viinituotantoa.


Välillä muurista erottui selvästi muotoon hakatut kivet, välillä taas "muuri" muistutti enemmän savi-kivikasalta.





Vaellusporukkamme oli todella kansainvälistä; pääosin expateista koostuvaa porukkaa oli mm. USA:sta, Saksasta, Tanskasta ja Norjasta. Kiinalaisia mukana ei näkynyt. Vaelluksen ohessa tulikin keskusteltua paljon ja vaihdettua kokemuksia mm. paikallisesta työkulttuurista ja kiinalaisten välinpitämättömyydestä ympäristöasioiden suhteen. Porukka oli myös todella rentoa ja ulospäin suuntautunutta, vaikka ikähaitari olikin n. 20 - 60v. Uudet vaeltajat otettiin heti mukaan porukkaan, joten tutustuminen oli helppoa. Mukana oli ehkä yllättävänkin paljon perheellisiä; täällä ihmiset eivät jumiudu neljän seinän sisälle, kuten suomalaiset useasti.


Eväät maistui kevätauringossa





Reitin varrelle osui myös vanhoja kiinalaisia kyliä, joissa elettiin vielä hyvin perinteisesti

Kiinalaista unelmaa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti