5. helmikuuta 2012

Terveisiä Pekingistä!

Lentoni Turkish Airlinesilla Istanbulista Pekingiin meni yllättävän hyvin ja sain nukuttua melkein koko lennon. Valitettavasti matkalaukkuni ei saapunut samaan aikaan Pekingiin, joten lähdin autonkuljettajani kanssa kohti keskustaa pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa. Tällaisten tapahtumien(kin) takia matkavakuutus kannattaa olla kunnossa, sillä sain ostaa välttämättömyystarvikkeita ja vaatteita 85 euron arvosta per vuorokausi, kunnes matkalaukku saapuu. Noh, laukku saapui onneksi jo seuraavana iltana ja pääsin purkamaan sen sisältöä tulevaa työviikkoa odottelemaan.


Koko Peking on kiinalaisen uudenvuoden takia vielä täydessä juhlavalaistuksessa

Asuinkorttelini Oriental Plaza


Tällainen riiviö asettui Pekingiin!

Asuntoni sijaitsee siis aivan Pekingin ”keskustassa”, eli Oriental Plaza nimisen suuren ostoskeskuksen yläkerrassa. Talokompleksin vierestä alkaa Pekingin suurin ostoskatu Wangfujing, jonka sisältöön en ole ehtinyt vielä pahemmin tutustumaan. Talon alakerran aulassa on vastaanottovirkailijat kuten hotelleissa sekä Starbucks, josta olen napannut aamukahvini mukaanotettavaksi töihin samalla kun odotan taksia. Työmatkat kuljen siis pääosin taksilla (n. 2,5eur/n.30min), koska Bonnier Chinan toimiston läheltä Sanlitun Sohosta ei löydy sopivaa metroasemaa ja ruuhka-aikaan sekä metrot että metrotunnelit ovat t o d e l l a tukossa ihmispaljoudesta. Metromatka maksaa täällä vain n. 20 senttiä.. Tässä muutama kuva iltaruuhkan aikaan (klo.18.30) paikalliselta metroasemalta.
Minä ja muutama muu jonottamassa seuraavaan metroon.


Täyttä on, vaikka junien vuoroväli on vain 1 minuutti.



Keväämmällä aion vuokrata pyörän, jolla pääsee hyviä pyöräteitä pitkin tuon saman matkan huomattavasti nopeammin. Naapurini kertoi, että Pekingissä on tasaisen maaston takia helppo tehdä jopa 60 km:n pyöräilylenkkejä, kunhan kelit vain vähän lämpenevät maaliskuussa!

Vastaanotto alakerrassa on kuin hotelliin saapuisi!

Asuinkompleksissa on neljä tornia, asuntoni sijaitsee Centennial Height:ssa

Hotellimaisen helppo elämä korostuu myös sisällä asunnossa. Sisustus on kovin tyypillistä ja persoonatonta jenkkityyliä, mutta näin lyhyellä pyrähdyksellä ei viitsi moisesta välittää. Pohjaratkaisu on mitä mainioin, eli kunnon keittiö, olohuone/ruokailuhuone sekä iso hotellihuonemainen makuuhuone. Parasta kaikessa tässä vielä se, että siivooja/kodinhoitaja käy siistimässä paikat ja vaihtamassa lakanat/pyyhkeet 2 kertaa viikossa. Valitsin siivouspäiviksi viikonloppuja ajatellen tiistain ja perjantain:)

Tilava olohuone/ruokailuhuone esimerkiksi juhlien järjestämistä varten. Tervetuloa etkoille!

Keittiö, jota tuskin tulee paljoa käytettyä alakerran ostarin ravintolatarjonnasta päätellen

Mukavan kokoinen kylppäri

Makuuhuone kuin hotellihuone, jossa aasialaiseen tyyliin todella kova sänky


Club Oasis
Eikä tässä vielä kaikki hehkutus, sillä talomme asukkaat saavat käyttää naapurissa olevan viiden tähden hotelli Hyatt Beijingin kuntosalia ja spa-osastoa. Nyt ei voi olla enää tekosyitä menemättä salille, sillä treenin jälkeen pääsee höyrysaunaan, poreilemaan sekä todella isoon kylpyläaltaaseen vetämään vielä kunnon kroolailut. Kävin kerran myös ulkona juoksulenkillä niin, että päätin lenkkini autohallin kautta suoraan tuonne saunomaan ja uimaan.


Club Oasis - asukkaiden käytössä joka päivä aamusta iltaan

Poreet


50m uima-altaassa kelpaa kroolata!


Tästä täytyy kyllä Kitteen pojan muistaa nauttia jokaikinen päivä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti