19. helmikuuta 2012

798 - Art District

Takana on mukana sunnuntaireissu Pekingin uudehkolle taidealueelle, joka on nimeltään 798 Art District. Kyseessä on 50-luvulla itä-saksalaisten Pekingiin perustaman elektroniikkatehtaan kiinteistöt, jotka levittäytyvät muutaman laajan korttelin alueelle. Knoppitietona sanottakoon, että samalta tehtaalta lähti komponentteja Kiinan ensimmäiseen atomipommiin ja avaruussatelliittiin!
Taksimatka keskustasta alueelle kesti ruuhkien takia n. 30min, vaikka olikin sunnuntai. Tätäkin pahempien arkiruuhkien aikaan alueelle kannattaa kuulema mennä metrolla lähimmälle asemalle ja ottaa taksi vasta loppumatkalle. Pekingin liikenne alkaa käymään vähitellen itselläkin hermoille, kun kellonajasta riippumatta tiet ovat aina tukossa - joka suuntaan!



798 Art District

798 taidetehdas-alue kattaa laajan valikoiman erilaisia gallerioita, museoita, kauppoja, ravintoloita ja baareja. Tyylillajeissa liikuttiin hyvin isolla skaalalla moderneista pop-teoksista pohjois-korealaiseen kansallistunnelmointiin. Tekemistä ja tutkittavaa riitti koko päivälle ja kaikkiin paikkoihin ei ehtinyt tutustumaan mitenkään. Vaikka itse en olekaan suurempi taiteen ystävä, niin alueella oli mukava pyöriä, sillä lähes kaikkiin museoihin/gallerioihin oli vapaa pääsy. Osassa gallerioista pääsi myös ihmettelemään taiteilijoiden työskentelyä livenä...



Kippo- ja kuppikirppis

Raffia menoa


Epäilyttävän näköistä nestettä vuoti putkistosta.






Muotikkaat kiinalaiset




Hienoja loft-asuntoja




Transformers

Alueella on myös todella paljon erilaisia kauppoja hauskoista kommunistiajan krääsää myyvistä turistimyymälöistä pienten paikallisten suunnittelijoiden putiikkeihin. Itse bongasin hienon käsintehdyn nahkarepun/rinkan Soye-myymälästä reilulla sadalla eurolla. Tuotteilla on elinikäinen takuu ja he tekevät myös kustomointeja asiakkaiden toiveiden mukaisesti.



Alueelta löytyy myös mahtavia huonekalupuoteja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti