29. huhtikuuta 2012

Muutto uusille hoodeille

Päätin pakata kamani ja muuttaa viimeiseksi viikoksi hutongiin hakemaan hieman toisenlaista ja ehkä aidompaa kosketusta pekingiläiseen elämänmenoon. Asunnossani Oriental Plazalla ei ollut tietenkään mitään vikaa ja mukavaahan niistä kaikista palveluista oli nauttia aikansa, mutta alueelta puuttui kokonaan (paikallinen) elämä ja sen mukana yleisfiilis oli varsin hajuton ja mauton. Iltaisin ostoskeskuksen kauppojen sulkeuduttua alue hiljeni täysin eikä esim. rentoja ruokapaikkoja tahtonut löytyä mistään, baareista puhumattakaan. Halusinkin päästä maistelemaan enemmän paikallisen makuista elämää ennen Suomeen paluuta ensi viikon sunnuntaina!


Täältä lähdettiin, eli Oriental Plaza viiden tähden palveluineen sai nyt jäädä.
 
Valitsin asuinpaikakseni Guloun alueelta vanhan Baochao hutong-alueen, joka on ollut ehdotonta suosikkiseutua Pekingissä. Täältä suunnalta (vähintään pyöräilymatkan päästä) löytyy kaikki Pekingin parhaat palat, eli sopivassa suhteessa uutta ja vanhaa sekä mielenkiintoisimmat ravintolat, kaupat, kahvilat ja baarit.
Hutongit ovat Pekingin alkuperäisiä, harmaasta tiilestä rakennettuja yksikerroksisia asuinalueita, jotka ovat ympäröineen keskustan kiellettyä kaupunkia. Perinteisesti yhden perheen asuttamat rakennukset kiertyvät yhteisen pienen piha-alueen ympärille. Viimeisen vuosikymmenen aikana näistä hutongeista on valitettavasti jyrätty suurin osa jo maantasalle pilvenpiirtäjien ja kauppakeskusten alta, mutta on niihin kunnostettu myös paljon mm. tunnelmallisia hotelleja ja hostellejakin. Parasta täällä asumisessa on ehdottomasti myös kaiken muun jo mainitun ohella kellon ympäri kaduilla pyörivät paikalliset ihmiset, jotka ovat todella ystävällisiä ja hyvällä fiiliksellä. Kaduilla pelataan korttia, mahjongia tai sitten muuten vain istuskellaan ja ihmettellään maailman menoa. Tuntuu kuin asuisi täysin eri kaupungissa verrattuna edelliseen moderniin, mutta kliiniseen asuinalueeseeni Oriental Plazalla tai toimistoalueeseemme Sanlituniin, jotka voisivat olla yhtä hyvin Singaporessa, Lontoossa tai vaikkapa New Yorkissa.





Uusi kotikatuni Baochao hutongissa
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti