28. huhtikuuta 2012

Pekingin automessuilla

Viimeiset työpäivät käynnissä täällä Pekingissä! Lähdimme eilen kollegani kanssa tutustumaan Pekingin autonäyttelyyn, jossa tavoitteenamme oli tavata potentiaalisia autosponsoreita tuleviin Bonnier-tapahtumiin.

Pekingin uusi kansainvälinen messukeskus on valtava alue lentokentän takana ja pelkkä matka keskustasta kestää metrolla n.1,5h. Autonäyttelyssä oli mukana kaikki isoimmat kansainväliset merkit kuin myös mielenkiintoiset kiinalaismerkit. Kiinan automarkkina on maailman suurin ja suosituin malli täällä näyttää olevan citymaasturi, jossa täytyy olla mm. mahdollisimman iso ja kiiltävä etugrilli. Kiinan automarkkinoiden suuruuden takia lähes kaikilla tärkeimmillä merkeillä onkin jo omat kiinalaismakuun muokatut mallinsa.

Ruuhka messukeskuksessa oli päivän mittaan aivan käsittämätön, sillä yhden päivän aikana näyttelyvierailijoita on kuulema noin 100.000! Eniten kiinnostusta ja kuhinaa näytti olevan ökymerkkien, kuten Ferrarin, Rolls Roycen ja Maseratin näyttelypisteillä. Tyypillinen kiinalainen messukävijä varustautuu päiväänsä järjestelmäkameralla pitkän putken kera, joten ruuhkassa sai todella varoa ettei saa kamerasta päähänsä.

Mielenkiintoista oli myös huomata minkälaista elämäntapaa automerkkien ympärille yritetään täällä luoda. Kaikilla kalleimmilla automerkeillä oli myös omat vaate-, vapaa-aika- ja leluvalikoimansa näytillä autojen yhteydessä. Victoria Beckham oli suunnitellut oman Range Rover-mallistonsa, jota valmistetaan vain rajattu 200 kpl:n erä, joista leijonan osa tuodaan nimenomaan Kiinan markkinoille. Fiat taas oli tehnyt yhteistyössä Guccin kanssa oman 500-mallinsa, johon sisältyi Gucci-brändätyn Fiatin lisäksi myös Guccin ajovarusteet kaulaliinoineen ja kenkineen.



Mukava keskipäivän ruuhka

Tuliaisostos?

Kiinalaismerkki Great Wall:in uutuusmalli

Fiat 500 by Gucci

Mersun konseptimalli Kiinan markkinoille varsin pramealla etugrillillä varustettuna




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti